آمار مطالب

کل مطالب : 357
کل نظرات : 1

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 6

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 1
باردید دیروز : 408
بازدید هفته : 559
بازدید ماه : 554
بازدید سال : 1427
بازدید کلی : 41032

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کتابخانه عمومی پروین اعتصامی همدان و آدرس parvinpl.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 408
بازدید هفته : 559
بازدید ماه : 554
بازدید کل : 41032
تعداد مطالب : 357
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1


 
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : کتابخانه پروین اعتصامی
تاریخ : جمعه 5 ارديبهشت 1399
نظرات
روزتاریخاذان صبحطلوع خورشیداذان ظهرغروب خورشیداذان مغربنیمه شب شرعی
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۵ : ۰۷ : ۰۱ ۰۶ : ۳۷ : ۱۴ ۱۳ : ۱۴ : ۴۰ ۱۹ : ۵۲ : ۴۰ ۲۰ : ۱۰ : ۱۷ ۰۰ : ۲۹ : ۰۵
سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۵ : ۰۵ : ۳۱ ۰۶ : ۳۶ : ۰۱ ۱۳ : ۱۴ : ۲۸ ۱۹ : ۵۳ : ۲۸ ۲۰ : ۱۱ : ۰۸ ۰۰ : ۲۸ : ۴۵
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۵ : ۰۴ : ۰۲ ۰۶ : ۳۴ : ۵۰ ۱۳ : ۱۴ : ۱۷ ۱۹ : ۵۴ : ۱۶ ۲۰ : ۱۱ : ۵۸ ۰۰ : ۲۸ : ۲۵
پنج شنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۵ : ۰۲ : ۳۴ ۰۶ : ۳۳ : ۳۹ ۱۳ : ۱۴ : ۰۶ ۱۹ : ۵۵ : ۰۵ ۲۰ : ۱۲ : ۴۹ ۰۰ : ۲۸ : ۰۵
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۵ : ۰۱ : ۰۶ ۰۶ : ۳۲ : ۳۰ ۱۳ : ۱۳ : ۵۵ ۱۹ : ۵۵ : ۵۳ ۲۰ : ۱۳ : ۴۰ ۰۰ : ۲۷ : ۴۵
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۹ : ۳۸ ۰۶ : ۳۱ : ۲۱ ۱۳ : ۱۳ : ۴۵ ۱۹ : ۵۶ : ۴۱ ۲۰ : ۱۴ : ۳۱ ۰۰ : ۲۷ : ۲۶
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۸ : ۱۲ ۰۶ : ۳۰ : ۱۳ ۱۳ : ۱۳ : ۳۵ ۱۹ : ۵۷ : ۳۰ ۲۰ : ۱۵ : ۲۲ ۰۰ : ۲۷ : ۰۸
دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۶ : ۴۶ ۰۶ : ۲۹ : ۰۶ ۱۳ : ۱۳ : ۲۶ ۱۹ : ۵۸ : ۱۸ ۲۰ : ۱۶ : ۱۳ ۰۰ : ۲۶ : ۴۹
سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۵ : ۲۱ ۰۶ : ۲۸ : ۰۱ ۱۳ : ۱۳ : ۱۸ ۱۹ : ۵۹ : ۰۶ ۲۰ : ۱۷ : ۰۴ ۰۰ : ۲۶ : ۳۱
چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۳ : ۵۶ ۰۶ : ۲۶ : ۵۶ ۱۳ : ۱۳ : ۰۹ ۱۹ : ۵۹ : ۵۵ ۲۰ : ۱۷ : ۵۵ ۰۰ : ۲۶ : ۱۴
پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۲ : ۳۳ ۰۶ : ۲۵ : ۵۲ ۱۳ : ۱۳ : ۰۲ ۲۰ : ۰۰ : ۴۳ ۲۰ : ۱۸ : ۴۶ ۰۰ : ۲۵ : ۵۶
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۵۱ : ۱۰ ۰۶ : ۲۴ : ۴۹ ۱۳ : ۱۲ : ۵۵ ۲۰ : ۰۱ : ۳۲ ۲۰ : ۱۹ : ۳۷ ۰۰ : ۲۵ : ۴۰
شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۹ : ۴۸ ۰۶ : ۲۳ : ۴۸ ۱۳ : ۱۲ : ۴۸ ۲۰ : ۰۲ : ۲۰ ۲۰ : ۲۰ : ۲۸ ۰۰ : ۲۵ : ۲۴
یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۸ : ۲۸ ۰۶ : ۲۲ : ۴۷ ۱۳ : ۱۲ : ۴۳ ۲۰ : ۰۳ : ۰۸ ۲۰ : ۲۱ : ۱۹ ۰۰ : ۲۵ : ۰۸
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۷ : ۰۸ ۰۶ : ۲۱ : ۴۸ ۱۳ : ۱۲ : ۳۷ ۲۰ : ۰۳ : ۵۷ ۲۰ : ۲۲ : ۱۰ ۰۰ : ۲۴ : ۵۳
سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۵ : ۴۹ ۰۶ : ۲۰ : ۵۰ ۱۳ : ۱۲ : ۳۲ ۲۰ : ۰۴ : ۴۵ ۲۰ : ۲۳ : ۰۱ ۰۰ : ۲۴ : ۳۸
چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۴ : ۳۱ ۰۶ : ۱۹ : ۵۳ ۱۳ : ۱۲ : ۲۸ ۲۰ : ۰۵ : ۳۳ ۲۰ : ۲۳ : ۵۲ ۰۰ : ۲۴ : ۲۴
پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۳ : ۱۵ ۰۶ : ۱۸ : ۵۷ ۱۳ : ۱۲ : ۲۴ ۲۰ : ۰۶ : ۲۱ ۲۰ : ۲۴ : ۴۳ ۰۰ : ۲۴ : ۱۰
جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۱ : ۵۹ ۰۶ : ۱۸ : ۰۳ ۱۳ : ۱۲ : ۲۱ ۲۰ : ۰۷ : ۰۹ ۲۰ : ۲۵ : ۳۳ ۰۰ : ۲۳ : ۵۷
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۴۰ : ۴۵ ۰۶ : ۱۷ : ۱۰ ۱۳ : ۱۲ : ۱۹ ۲۰ : ۰۷ : ۵۶ ۲۰ : ۲۶ : ۲۴ ۰۰ : ۲۳ : ۴۴
یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۹ : ۳۲ ۰۶ : ۱۶ : ۱۸ ۱۳ : ۱۲ : ۱۷ ۲۰ : ۰۸ : ۴۴ ۲۰ : ۲۷ : ۱۴ ۰۰ : ۲۳ : ۳۲
دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۸ : ۲۰ ۰۶ : ۱۵ : ۲۸ ۱۳ : ۱۲ : ۱۵ ۲۰ : ۰۹ : ۳۱ ۲۰ : ۲۸ : ۰۴ ۰۰ : ۲۳ : ۲۰
سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۷ : ۱۰ ۰۶ : ۱۴ : ۳۹ ۱۳ : ۱۲ : ۱۵ ۲۰ : ۱۰ : ۱۸ ۲۰ : ۲۸ : ۵۴ ۰۰ : ۲۳ : ۰۹
چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۶ : ۰۱ ۰۶ : ۱۳ : ۵۱ ۱۳ : ۱۲ : ۱۴ ۲۰ : ۱۱ : ۰۵ ۲۰ : ۲۹ : ۴۴ ۰۰ : ۲۲ : ۵۹
پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۴ : ۵۴ ۰۶ : ۱۳ : ۰۴ ۱۳ : ۱۲ : ۱۵ ۲۰ : ۱۱ : ۵۲ ۲۰ : ۳۰ : ۳۳ ۰۰ : ۲۲ : ۴۹
جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۳ : ۴۷ ۰۶ : ۱۲ : ۱۹ ۱۳ : ۱۲ : ۱۶ ۲۰ : ۱۲ : ۳۸ ۲۰ : ۳۱ : ۲۲ ۰۰ : ۲۲ : ۴۰
شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۲ : ۴۳ ۰۶ : ۱۱ : ۳۶ ۱۳ : ۱۲ : ۱۷ ۲۰ : ۱۳ : ۲۴ ۲۰ : ۳۲ : ۱۱ ۰۰ : ۲۲ : ۳۲
یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۱ : ۴۰ ۰۶ : ۱۰ : ۵۴ ۱۳ : ۱۲ : ۱۹ ۲۰ : ۱۴ : ۱۰ ۲۰ : ۳۲ : ۵۹ ۰۰ : ۲۲ : ۲۴
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۳۰ : ۳۹ ۰۶ : ۱۰ : ۱۳ ۱۳ : ۱۲ : ۲۲ ۲۰ : ۱۴ : ۵۵ ۲۰ : ۳۳ : ۴۷ ۰۰ : ۲۲ : ۱۷
سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۲۹ : ۳۹ ۰۶ : ۰۹ : ۳۴ ۱۳ : ۱۲ : ۲۵ ۲۰ : ۱۵ : ۴۰ ۲۰ : ۳۴ : ۳۴ ۰۰ : ۲۲ : ۱۰
چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۴ : ۲۸ : ۴۱ ۰۶ : ۰۸ : ۵۷ ۱۳ : ۱۲ : ۲۸ ۲۰ : ۱۶ : ۲۴ ۲۰ : ۳۵ : ۲۱ ۰۰ : ۲۲ : ۰۴
تعداد بازدید از این مطلب: 32
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3


نویسنده : کتابخانه پروین اعتصامی
تاریخ : پنج شنبه 4 ارديبهشت 1399
نظرات

تهران- ایرنا- کتاب از مهمترین ابزارهای انتقال دانش و بینش و فرهنگ و هنر در میان جوامع محسوب می‌شود. به همین دلیل هم روزی برای تکریم آن نامگذاری شده‌است؛ روزی که فرصتی پدید می‌آورد تا قدرت کتاب برای اعتلای بینش بشر به منصه ظهور برسد و جوامعی عدالت‌محور، آزاد و مشارکت‌جو برای شهروندان شکل بگیرد.

بیست و سوم آوریل مصادف با درگذشت ۲ تن از نویسندگانی است که نقش مهمی در فرهنگ و ادبیات جهان برعهده داشته اند؛ یعنی ویلیام شکسپیر، سروانتس و اینکا گارسیلاسو دولاوگا. روزی که یک کتاب فروش کاتالونیایی تصمیم گرفت، روز تولد سروانتس نویسنده دون کیشوت را به روزی برای ترویج کتابخوانی تبدیل کند. از همان سال ۱۹۲۳ میلادی این تلاش آغاز شد و کم کم گسترش یافت تا ۱۹۹۵ میلادی که دولت و اتحادیه ناشران اسپانیا در بیست و هشتمین اجلاس یونسکو پیشنهاد روز جهانی کتاب را مطرح کردند و فدراسیون روسیه هم در همان اجلاس عنوان «حق مولف» (نشرانه) را نیز به آن افزود؛ پیشنهادی که در همان جلسه تصویب شد و اینک سال هاست که در روز مرگ و تولد سه تن از مشاهیر ادبیات جهان برای کتاب و حقوق مولف نویسنده اش ارج و قربی ویژه در نظر گرفته می شود.

 

جایگاه کتاب در زندگی انسان‌ها

با توجه به پیشرفت هایی که در حوزه علم و فناوری به وجود آمده شاید عده ای در این اندیشه باشند که کالایی همچون کتاب دیگر آنچنان جایگاهی در زندگی انسان ها ندارد و روز به روز اهمیت خود را از دست می دهد اما این اندیشه غلط است زیرا کتاب همواره در تمامی دوره‌ها و زمان‌ها کمک حال بشر بوده است تا آدمی با اندیشه‌های سالم در مسیر درست زندگی گام بر دارد. اگر خوب دقت کنیم، می‌توان اندیشه‌های درست را از درون یک کتاب بیرون کشید و آن را به عنوان یک الگوی درست در زندگی، قرار داد.

 بشر نیاز دارد، تفکر کند و از ژرفای خیال خود به باطن جان فرو رود و به حقایق خلقت و وجود خود، آگاهی یابد. کتاب انسان را به پرواز در می‌آورد تا کمی از پستی‌ و بلندی‌های روزگار فاصله بگیرد و در آسمان علم و اندیشه که منشأ آرامش است، سیر کند.

کتاب به ما می‌آموزد که اندیشه‌های انسان باید سرشار از آموزه‌های معنوی، منطقی، عرفانی و حقیقی باشد؛ مطالعه، ذهن را پر بار می‌کند و درخت اندیشه را رونق می‌بخشد. کتاب در زندگی ما می‌تواند یک معلم باشد تا اصول زندگی را به ما بیاموزد و اخلاق انسانی و معرفت را در وجود ما نهادینه کند.

 

در واقع وقتی جهل و بی خبری، جامعه ای را از پای درآورد یا شبهه ها ذهن جوانان را فلج کند، بدون شک یکی از مهم ترین راهکارهایی که می تواند آفت جهل را بزداید، مطالعه کتاب است و آنچه می تواند شبهه های ذهنی را دفع کند و ایمان و اطمینان را به قلب ها باز آورد، کتاب است. گرفتاران در چنبره پرسش ها و محاصره شدگان در میان انبوه شبهه ها، می توانند برای استمداد فکری به کتاب ها مراجعه کنند و از آن جا نیرو گیرند و به جنگ شبهه ها بروند و پاسخی در برابر القائات و شبهه افکنی های دیگران بیابند.

البته به لحاظ سلامتی هم باید اشاره کرد که طبق تحقیقاتی که در مجله‌ آنلاین نورولوژی (Neurology) منتشر شده است، خواندن کتاب در تمام طول عمر باعث می‌شود که مغز در سنین پیری، توانایی خود را حفظ کند. این تحقیق روی ۲۹۴ شرکت‌کننده‌ای صورت گرفته بود که همگی در میانگین سنی ۸۹ سال از دنیا رفتند. نتایج تحقیقات ثابت کرد، روند کاهش قدرت حافظه‌ افرادی که در طول عمر خود فعالیت‌های تحریک‌کننده‌ ذهن مثل کتاب خواندن را به‌طور مرتب انجام می‌دادند، بسیار کمتر از افرادی است که چنین فعالیت‌هایی را در برنامه‌ روزانه‌ خود نگنجانده بودند. همچنین این تحقیقات نشان داد، افرادی که در طول زندگی خود فعالیت ذهنی داشتند، ۳۲ درصد کمتر از دیگران با مشکلات ذهنی در دوران پیری مواجه می‌شوند. سرعت کاهش توانایی مغز و حافظه در افرادی که فعالیت ذهنی ندارند، ۴۸ درصد بیشتر است.

 

رابرت ویلسون از مرکز پزشکی دانشگاه راش به عنوان یکی از محققان این پروژه می گوید: تحقیقات ما نشان داده است که به‌کار گرفتن مغز از طریق فعالیت‌های ذهنی در تمام طول زندگی از کودکی تا دوران پیری، برای سلامت مغز در دوران پیری بسیار ضروری است. با توجه به این مطلب، ما نباید تأثیر کارهای روزمره مثل خواندن و نوشتن را بر خود، فرزندان و والدین‌مان، نادیده بگیریم.

بنابراین کتاب، حاصل عمر و عصاره سال‌ها تحقیق یا خلاقیت و هنر نویسنده‌ای است که از موهبت الهی تفکر و توان نویسندگی برخوردار است. ‌هنگامی که کتابی تدوین و ارایه می‌شود، جهان اندیشه، وسعت بیشتری می‌یابد و گامی در راه تعالی فرهنگی جوامع برداشته می‌شود. با توجه به این نکته، آیا نباید مولف ‌یک کتاب بتواند از طریق درآمد تالیف، مخارج درخور زندگی خود را تامین کند؟ این پرسشی است که سال‌هاست برای مولفان، نویسندگان و مترجمان مطرح بوده است.  

حق مولف

حق مولف در زبان انگلیسی به آن Copyright می گویند و در املای معمول فارسی بیشتر به صورت «کپی رایت» می نویسند. به این صورت که فردی که اثری را پدید می آورد، معمولاً قانون های کشورها، او را پدید آورنده (نویسنده، مؤلف، مصنف، مدون، شاعر، آهنگساز، نقاش، ترانه سرا و مانند آنها) می شناسند و حقوقی را به لحاظ پدید آمدن اثرش برای او در نظر می گیرند و به رسمیت می شناسند، مشروط بر آنکه اثر اصالت داشته باشد و از آثار گذشتگان و دیگران در پدید آوردن آن، استفاده غیر مجاز نشده باشد.

 

 

حق مولف، تنها به حق مالی یا حق اقتصادی محدود نیست. هر چند که پدید آورانی هستند که زندگی آنها فقط از راه درآمد حاصل از فروش آثارشان می گذرد. حق مولف، مالکیت فردی و معنوی آثار را به رسمیت می شناسد و جامعه را ملزم می کند که آن را محترم بدارد و حقوق قانونی پیش بینی شده و ناشی از آن را مراعات کند. حق مولف، حتی از این هم فراتر می رود و برای پدید آورنده نوعی «حق اخلاقی» قائل می شود و آن را مشمول حمایت خود قرار می دهد.

البته  با رشد وسایل ارتباط جمعی، رسانه ها و شبکه های اجتماعی مختلف، آثار ادبی و هنری و فکری بدون هیچ ضابطه و قانونی حتی در سطح بین المللی تکثیر و منتشر می شد. به همین دلیل هم نیاز به تصویب قانونی برای جلوگیری از سوءاستفاده از حقوق مولفان و آثارشان احساس شد. به همین دلیل هم کنوانسیون «برن» کامل ترین و کاربردی ترین قانونی بود که با همکاری و همفکری دولت ها  در این زمینه تصویب شد.

این کنوانسیون در ۱۸۸۶ میلادی در برن سوئیس برای حمایت از آثار ادبی و هنری، آغاز به کار کرد. این توافقنامه خاطرنشان می‌کند که آثار ادبی و هنری، «چگونه» مورد استفاده قرار گیرد، توسط «چه افرادی» استفاده گردد و «شرایط» این کار به چه صورت است. این کنوانسیون یکی از قدیمی‌ترین توافقنامه‌های بین‌المللی در زمینه کپی‌رایت محسوب می‌شود و نوعی ساختار نظام‌مند و یکپارچه، برای حفاظت از آثار ادبی و هنری را در اختیار اعضا قرار می‌دهد.

 

برپایه این معاهده همه آثار ادبی و هنری، به غیر از آثار عکاسی و کارهای سینمایی از مدت حمایت حداقل ۵۰ سال پس از مرگ پدیدآورنده اثر برخوردار است. البته کشورهای عضو، این امکان را دارند که این زمان را بنا به قوانین ملی خود، طولانی‌تر کنند (اصل استقلال). در خصوص آثار هنری کاربردی و عکاسی، مدت حمایت برابر با ۲۵ سال از زمان آفرینش اثر است. این زمان، برای آثار سینمایی برابر با ۵۰ سال است که از زمان به نمایش درآمدن اثر آغاز می شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 29
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


نویسنده : کتابخانه پروین اعتصامی
تاریخ : چهار شنبه 3 ارديبهشت 1399
نظرات

با توجه به ادامه طرح فاصله گذاری اجتماعی و عمل به توصیه های بهداشتی ستاد ملی کرونا صورت می گیرد؛

تداوم ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی کتابخانه های عمومی در فضای مجازی تا ۱۹ اردیبهشت ماه

اطلاعیه

با توجه به تداوم طرح فاصله گذاری اجتماعی و عمل به توصیه های بهداشتی ستاد ملی کرونا، کتابخانه‌های عمومی کشور طی دو هفته آینده تا ۱۹ اردیبهشت ماه دایر نخواهند بود و فعالیت های فرهنگی و آموزشی کتابخانه ها همچنان در فضای مجازی ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با توجه به تداوم طرح فاصله گذاری اجتماعی و عمل به توصیه های بهداشتی ستاد ملی کرونا، کتابخانه‌های عمومی کشور طی دو هفته آینده تا ۱۹ اردیبهشت ماه دایر نبوده و فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی کتابخانه‌ها همچنان در بستر فضای مجازی ادامه خواهد داشت.

با این حال مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنان پی گیر بازگشایی کتابخانه ها با در نظر گرفتن نکات بهداشتی و فراهم آوردن شرایط و امکانات لازم هستند تا مطابق مقررات و ضوابط ستاد ملی، کتابخانه ها خدمات حضوری به مراجعان را از سر بگیرند.

گفتنی است از اسفندماه سال گذشته و با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی کرونا، همزمان با تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی، کتابخانه‌های عمومی نیز ارائه خدمات فیزیکی به اعضاء را تعطیل و فعالیت های فرهنگی و آموزشی را در بستر فضای مجازی ادامه داده اند.

تعداد بازدید از این مطلب: 38
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


نویسنده : کتابخانه پروین اعتصامی
تاریخ : سه شنبه 2 ارديبهشت 1399
نظرات
تعداد بازدید از این مطلب: 42
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6


نویسنده : کتابخانه پروین اعتصامی
تاریخ : سه شنبه 2 ارديبهشت 1399
نظرات

 

روز زمین پاک, روز زمین

۲ اردیبهشت جشن گیاه آوری؛ روز زمین

روز جهانی زمين پاک هر ساله در 22 آوريل مصادف با 2 ارديبهشت در تمام دنيا برگزار و  به همه مردم روی زمين يادآوری مي شود که نبايد سياره خود "زمين" را فراموش کنند و به فکر حفظ آن باشند.

 

روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کرهٔ زمین است. این روز دو بار در سال، یک بار در طول فصل بهار در نیمکره شمالی ( ۲۲ آوریل) و در طول فصل پاییز در نیمکره جنوبی (که فصل بهار آن نیمکره محسوب می‌شود) برگزار می‌شود.

 

سازمان ملل متحد نیز هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن می‌گیرد. در خیلی از کشورها روز ۲۲ آوریل هم زمان با 2اردیبهشت روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفتهٔ زمین را با آغاز روز زمین جشن می‌گیرند و تمام هفته را به فعالیت‌های زیست محیطی اختصاص می‌دهند.

 

روز زمین پاک, روز زمین

روز جهانی زمين پاک هر ساله در 2 ارديبهشت در تمام دنيا برگزار می شود

 

روز زمین پاک مناسبت سالانه ای است که با هدف افزایش آگاهی و تجلیل از محیط زیست کره زمین نامگذاری شده است. در سال 1969، جان مک مونل فرزند یک مبلغ دینی مستقل و علاقمند به عرصه دین، علم و صلح، ایده برگزاری یک روز جهانی به نام روز زمین پاک را در همایش یونسکو درباره محیط زیست مطرح کرد و در همان سال پرچم زمین پاک را طراحی کرد.

یوتانت دبیر کل سازمان ملل( 1962- 1971) از ایده مک کونل استقبال کرد و این روز به یک روز جهانی در تقویم های سراسر دنیا تبدیل شد. در ایران نیز همزمان با دیگر كشور های جهان هفته زمین پاک از روز دوم اردیبهشت ماه به مدت یك هفته در سراسر كشور برپا می‌شود و نخستین روز این هفته ( دوم اردیبهشت ماه ) به نام روز زمین پاک نامگذاری شده‌است.

 

مسألـه آلودگـی زمیـن یکـی از مسائل عمده محیط زیست و دغدغه عمده ای برای دست اندرکاران محیط زیست در سراسر جهان است. مسأله میزان تولید زباله در سراسر جهان و یافتن محل دفن صحیح و بهداشتی آن از مسائل مهم بخصوص در کشورهای کوچک و در حال توسعه است.

 

روز زمین پاک, روز زمین

روز زمین پاک در ایران

 

فلسفه برگزاری روز زمین، پاک نگهداشتن زمین از آلودگی و پاکسازی آن از آلاینده هاست و آنچه در این روز بر ما واجب است کم کردن حتی ذره ای از آلودگی خود بر این زمین است ولی شاید ایرانیان در برابر این روز مسئولیتی بس بیشتر از سایر ملتها داشته باشند و آن به سبب پیشینه و پشتوانه بزرگی به نام فرهنگ ایرانی است که در جای جای آن احترام به زمین و پدیده های طبیعی را مشاهده میکنیم، قرنها پیش ایرانیان باستان نه تنها به معنی واقعی پاسداری از زمین را تجربه میکردند بلکه روزی را نیز به نام روز زمین جشن میگرفته اند و امروز جهانیان به این نکته رسیده اند که اگر میخواهند فرزندانشان نیز از نعمت زندگی در زمین برخوردار باشند باید اندکی با زمین مهربان تر باشند و روزی را به نام آن کرده اند.

 

مطابق سالنمای ایران باستان، سومین روز اردیبهشت از سالنمای زرتشتیان و دوم اردیبهشت از تاریخ هجری خورشیدی مطابق با جشن اردیبهشتگان یا گلستان جشن می باشد. نیالودن چهار گوهر «آب ، باد ، خاک و آتش» یعنی آلوده نکردن محیط زیست و پاک نگهداشتن آن و همچنین پاک نگه داشتن تن و جامه و پاکی روان از ویژگیهای این جشن میباشد.

 

روز زمین پاک, روز زمین

روز جشن گیاه آوری

 

چند توصیه کوچک در جهت حفظ پاکی زمین:

- در صورتی که برای گذراندن تعطیلات یا استراحت به اماکن عمومی، پارک ها و محیط زیست کوهستان یا در پارک مراجعه می کنید حتماً کیسه زباله همراه خود داشته باشید و به فرزندان خود نیز رعایت پاکی محیط را آموزش بدهید.

- حتماً ساعت بیرون گذاشتن زباله را به خاطر بسپارید و سعی کنید در همان ساعت زباله را با پوشش کامل در محل مناسب قرار دهید تا سهم خود را هر چند کوچک در پاکی محل زندگی خود ادا نمائید.

- استفاده از سطلهای زباله در معابر عمومی متأسفانه به اندازه کافی جدی گرفته نمی شود نگاهی به معابر و اطراف زباله دان های عمومی نشانگر این امر است که شعار (شهر ما، ‌خانه ما) اثر لازم را برای شهروندان نداشته است.

تعداد بازدید از این مطلب: 43
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


به وبلاگ کتابخانه عمومی پروین اعتصامی خوش آمدید. ************************ عضویت در این کتابخانه برای عموم مردم آزاد می باشد. مدارک لازم جهت عضویت: یک قطعه عکس ۳ در ۴ به همراه داشتن کارت شناسایی معتبر پرداخت مبلغ 5000تومان حق عضویت سالانه(عضویت تمام بها) عضویت نیم بها 3000تومان و عضویت رایگان 1000 تومان تکمیل نمودن فرم درخواست عضویت ************************ شیفت بندی کتابخانه در پاییز و زمستان سال99 : صبح ها : خانم ها از ساعت 8:00 الی 13:00 عصرها : آقایان از ساعت 13:00 الی 17:30 پنج شنبه ها ساعت 8 الی 13:00 آدرس: همدان حصار امام اسلامشهر ابتدای کوچه رنجبران جنب پارک رنجبران


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود